Claudia Hoogveld

Ik ben geboren in Amsterdam en was altijd het liefste iets aan het maken: boekjes, tekeningen, uit een afvalberg onderdelen plukken en daar iets van knutselen. Me uitdrukken en concreet iets in handen hebben geeft me veel voldoening.

Nog steeds is creëren mijn grootste passie. Ik studeerde Nederlandse Taal en Letteren in Amsterdam, ging vervolgens de journalistiek in, maar het kunstzinnige bleef trekken. In Utrecht volgde ik de grafische school en bij de Kleine Tiki in Breda leerde ik creativiteit inzetten als instrument om mensen te coachen.

Claudia fietst, breit, gutst, kleurt, scheurt, plakt, kijkt, ziet, ruikt en overpeinst en houdt van rafelranden en potloodstompjes.

Ik wil altijd naar de kern, hou van kwetsbaarheid en oprechtheid en wil ruimte geven aan het toeval. Dat niet-weten vind ik inspirerend. Daarnaast schrijf ik graag. De laatste jaren met name levensportretten waarin ik inzoom op iemands leven en de geportretteerde daarmee in het licht zet. Ik ben mateloos geïnteresseerd in wat iemand werkelijk beweegt en energie geeft. Daarin wil ik wat betekenen; bij het schrijven, in mijn kunst, door mensen te stimuleren zichzelf te zijn. Omdat dat voor mij de enige weg is naar een zinvol bestaan.