Levensportretten

Elk leven is het vertellen waard. Wat heeft iemand bewogen? Welke keuzes moesten worden gemaakt en welke hobbels genomen?

Taal vind ik verrukkelijk. Proeven aan woorden, ritme zoeken, sober en toch kleurrijk verwoorden. Het optekenen van een levensverhaal is een waardevol traject. Voor degene die ik spreek is een buitenstaandersblik vaak verhelderend. Voor degenen die een document in handen hebben is het opgetekende leven een kostbare herinnering en biedt soms verrassende ontdekkingen.

Ik verzorg het hele proces; van eerste contact, de gesprekken, de grafische vormgeving en het laten drukken.

Details

Het gaat mij om het kleine verhaal. Bij levensverhalen denk je al gauw aan de grote hoogte- en dieptepunten als rode draad. Toch is het vooral het aaneenrijgen van kleine details die het verhaal van iemands leven zo eigen en bijzonder maken. Niet een carrière is uiteindelijk belangrijk maar waar iemand blij van wordt, waar haar hart naar uitgaat, waarvan ze droomde. De anekdotes voorbij.

Piet Lenglet , 86 jaar:
“Niet alleen mijn kinderen waren heel blij met het boek, ik snap mezelf nu ook beter”.

Trudie Zonneveld, 73 jaar:
“Na het tweede gesprek met Claudia voelde ik meer lucht, alsof de zware last die ik altijd heb meegedragen wat van me afviel.”